Az egészséges életmód zászlóvivőiként kiállunk amellett, hogy a gyorsfagyasztott zöldség –gyümölcs igenis egészségesebb, mint az, amelyet friss címszó alatt lehet vásárolni a kiskereskedelmi üzletekben. Ezt már számos kutatás, köztük a Brit Élelmiszerkutató Intézet vitamin- és tápanyagveszteséget vizsgáló tanulmánya is bebizonyította már.
A zöldségek feldolgozása a nyersanyag betakarítástól számítva néhány órán belül megtörténik, így az nem veszít olyan értékes összetevőiből, mint például a vitaminok. Közvetlen a zöldségek gyorsfagyasztása előtt a blansírozás szükséges művelet, amely a termékek előfőzését jelenti. A zöldségfélék előfőzésének ideje azok fajtájától, érettségi fokától és más egyéb tulajdonságaitól függ. A blansírozás segíti a zöldségek víz-és tápanyagtartalmának megőrzését.