Főzzünk együtt nagyoknak

Borsókrémleves túrógombóccal

Elkészítés

A 20 dkg túrót áttörjük, összekeverjük a tojással, csipetnyi sóval, az 5 dkg búzadarával, a teáskanálnyi vágott kaporral, és 20-30 percen át pihentetjük a hűtőben. A túrós masszából sós, lobogva forró vízbe kis gombócokat szaggatunk, és 5-6 percig kíméletesen főzzük. Amikor kész, félrehúzzuk, és tálalásig a vízben hagyjuk. Amíg a túrót pihentetjük, elkészítjük a levest. Felolvasztjuk a 3 dkg vajat, rátesszük a 40 dkg Sprint Natura borsót, és kevés víz folyamatos aláöntésével megpároljuk. Amikor a borsó majdnem puha, beletesszük az összetépett fél fej salátát, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percen át még pároljuk. Felengedjük 6-7 deciliter vízzel, és felforraljuk. A 2 dkg lisztet simára keverjük a 3 dl tejjel, és amikor a lé forr, besűrítjük vele. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük. Amikor kész, botmixerrel pürésítjük és a kész levest túrógombócokkal tálaljuk.

Smoothies Agrosprint
Bio Sprint Natura Agrosprint