Mexikói tésztafelfújt
Hozzávalók:
- 40 dkg csuszatészta
- 1kg Sprint Natura mexikói zöldségkeverék
- 3 dkg vaj
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 4 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A 40 dkg csuszatésztát sós vízben kifőzzük, vízzel leöblítjük. Jól lerázzuk a víztől, és félretesszük. Az 1kg Sprint Natura mexikói zöldségkeveréket enyhén sós, lobogó vízbe tesszük. Félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A 3 dkg vajat felforrósítjuk, rátesszük a 3 evőkanál lisztet, habzásig hevítjük, és felöntjük a 3 dl tejjel. Sűrűre főzzük. A 4 db tojást elkeverjük a 3 gerezd zúzott fokhagymát és ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és őrölt fűszerköménnyel, hozzáöntjük, kevergetjük, és a fele tésztát és a mexikói zöldségkeveréket beleforgatjuk. Egy-két percig a tűzön kevergetjük, és levesszük. A 24 cm-es tortaformát vajjal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk. A forma aljára tesszük a fele tésztát, ráöntjük a mexikói tésztás keveréket, majd befedjük a megmaradt tésztával. Körülbelül 3 dl tejföllel lekenjük, 10 dkg reszelt sajttal megszórjuk, és 200 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.