Főzzünk együtt kicsiknek

Fahéjas-meggyes-mazsolás édesség

fahejas meggyes edessegHozzávalók 4 kis adaghoz:

  • 40 dkg tejföl
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • fél dl habtejszín
  • 20 dkg magozott meggy lecsepegtetve
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 evőkanál mazsola
  • 2 evőkanál rum

A mazsolát egy tálkába tesszük, meglocsoljuk a rummal és állni hagyjuk. A meggybefőttet lecsepegtetjük és rászórjuk az őrölt fahéjat. A tejfölhöz hozzáadjuk a tejszínt (nem kell felverni) és a porcukrot, majd alaposan összekeverjük. 1 dl-es poharakat készítünk elő és összeállítjuk a desszertünket: A poharak aljába néhány szem fahéjas meggyet teszünk, rászórunk pár szem rumos mazsolát, majd rákanalazunk 2-3 evőkanál tejfölös krémet. Ezután ismét egy réteg meggy és mazsola következik, majd tejfölös krémmel zárjuk a sort. A tetejét kevés fahéjjal szórjuk meg, és azonnal tálalhatjuk.

Sprint Natura Agrosprint
Smoothie Agrosprint