Fahéjas-meggyes-mazsolás édesség
Hozzávalók 4 kis adaghoz:
- 40 dkg tejföl
- 2-3 evőkanál porcukor
- fél dl habtejszín
- 20 dkg magozott meggy lecsepegtetve
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 3 evőkanál mazsola
- 2 evőkanál rum
A mazsolát egy tálkába tesszük, meglocsoljuk a rummal és állni hagyjuk. A meggybefőttet lecsepegtetjük és rászórjuk az őrölt fahéjat. A tejfölhöz hozzáadjuk a tejszínt (nem kell felverni) és a porcukrot, majd alaposan összekeverjük. 1 dl-es poharakat készítünk elő és összeállítjuk a desszertünket: A poharak aljába néhány szem fahéjas meggyet teszünk, rászórunk pár szem rumos mazsolát, majd rákanalazunk 2-3 evőkanál tejfölös krémet. Ezután ismét egy réteg meggy és mazsola következik, majd tejfölös krémmel zárjuk a sort. A tetejét kevés fahéjjal szórjuk meg, és azonnal tálalhatjuk.